Gelateria Pomo D’oro

A tikkasztó júliusi hőségben, a belvárosban sétálva szinte egymás után botlunk a legfinomabb nyári frissítőket kínáló fagylaltozókba, amiknek, valljuk be, a legtöbben nem tudunk ellenállni. A klasszikus csoki-citrom kombináció már kissé divatjamúlt, hiszen nagyanyáink is ezt majszolták mezítlábas korukban. Évről évre egyre kedveltebbé válnak a kézműves fagylaltozók különleges, olykor szokatlan íz kombinációi, ha pedig a kreativitás ötvöződik az olasz cukrászat hóbortosságával, abból biztos, hogy valami nagy durranás lesz.

Lett is! 2012-ben megnyitotta kapuit a Pomo D’oro legédesebb kistestvére, a Gelateria Pomo D’oro. A kicsiny fagyizóba lépve, mintha egy falat mennyországba érkeznénk. A hűtőben sorakozó, ellenállhatatlanul krémes olasz fagylaltok (olaszul: gelato) szinte kiáltanak, hogy kóstoljuk meg őket. Az itáliai cukrász 100%-ig természetes alapanyagokból, a hagyományos receptúrákat némileg újragondolva készíti el a mesterműveket. A kínálatban olyan ízekkel találkozhatunk, mint az amarénás gesztenye, grapefruitos sörfagyi, vagy a sós gorgonzolafagyi karamellizált körtével. Természetesen, a visszafogottabb ízeket kedvelők is találnak kedvükre való ínyencségeket. A mediterrán hangulat beteljesítése érdekében, a kiszolgálás sem elhanyagolható. Az adagokat lapáttal mérik, melyek akár 7 dekásak is lehetnek. Ha elveszünk bőség zavarában és nem tudjuk, melyiket kóstoljuk először, 2 féle ízből is összeállíthatjuk a „gombócot”.

Azt hiszem, elöljáróban ennyi tudnivaló bőven elég, hiszen a látvány magáért beszél.

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 12.
E-mail: sales@pomodorobudapest.com
Web: www.pomodorobudapest.com/gelateria
Facebook: www.facebook.com/gelateriapomodorobudapest
Instagram: gelateriapomodoro

Képek az étteremről

vissza az éttermekre vissza a gasztro főoldalra vissza a Gianni főoldalra


Powered by: Venturi · Szöveg és tartalom: Viczián Lili