Trattoria Pomo d’Oro

Az Arany János utcában a Duna part felé sétálva az ember hirtelen arra eszmél, hogy minden olyan „olaszos” körülötte. Olasz boltok, éttermek, zeneszó, Vespák az út szélén, még az útburkolat is olyan mediterrán. Ebben a milliőben várja vendégeit a Pomo D’oro család zászlóshajója, a Trattoria Pomo D’oro. Az étterem 2002-ben nyílt olasz-magyar közreműködéssel, a házigazda és emellett tulajdonos pedig nem más, mint Gianni.

„Csak olaszt, csak minőségit.”.- mondja ki az üzlet filozófiája. De vajon mitől lesz az egész, igazán olasz?

Az utcáról betérve az embert a hamisítatlan mediterrán „káosz” fogadja, persze jó értelemben. Az étterem stílusában a hagyományokat igyekszik követni. A fehér falak mellett a fagerendák dominálnak leginkább, és a tér szinte minden szeglete díszítve van. A régi dísztányér készletektől kezdve, az üres szódás üvegeken át, a dedikált „Milan” mezekig minden megtalálható a falakon, polcokon, plafonon. A felszolgálók talpig úriemberek, azonban mediterrán lazaságukkal pillanatok alatt leveszik a vendéget a lábáról. Az egész olyan „trattoriás”.

Konyha fronton sincs ez másképp, ahol a legfontosabb aranyszabály: 100% olasz. Olasz fogások, olasz alapanyagok, olasz konyhafőnök. Attól igazán eredeti egy fogás, ha minden úgy van elkészítve, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A pizza kemencében sül, nem sütőben, íze zamatos, a tésztája vékony, roppanós, egyszerűen mennyei. Mivel a konyhaművészetnek muszáj a korral haladni, a hagyományos fogások modern köntösben tálalva kerülnek a tányérra. A folyton megújuló, autentikus kínálat kiválóságáról Rosario Simeoli gondoskodik, aki Nápoly mellől érkezett Magyarországra, és egyenesen a Pomo D’oro konyhájába hozta minden tudását.

Mindezek mellett a tökéletes gasztroélmény elengedhetetlen összetevője egy pohár, gondosan kiválasztott bor. Az állandóan megújuló készletben a magyar pincészetek borai mellett ott sorakoznak a polcokon az olasz műremekek is. A naprakész felszolgálók és Cserkó Péter sommelier segítenek a vendégeknek, hogy megtalálják az ízlésükhöz és ételükhöz legjobban illő íz világot.

Egy étterem működése nagyon összetett folyamat. Sokszor a vendég nem is gondolná, mennyi ember munkája szükséges ahhoz, hogy egy kellemes környezetben, finomat vacsorázzon, de ez valójában nem is az ő gondja. Azonban minden szervezet életében van egy valaki, aki az egészet összetartja. A Pomo D’oro üzletvezetőjének, Jáhner Attilának köszönhetően a gépezet egyben van, működik, és reméljük, még sokáig nem áll meg, hogy minél több ember megérezze az igazi „Dolce Vitat”.

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 9.
Telefon: 06-1-302-6473
E-mail: info@pomodorobudapest.com
Web: www.pomodorobudapest.com
Facebook: www.facebook.com/pomodorobudapest

Képek az étteremről

vissza az éttermekre vissza a gasztro főoldalra vissza a Gianni főoldalra


Powered by: Venturi · Szöveg és tartalom: Viczián Lili