Jacques Liszt - Misi a pék

Ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy lehetséges-e, hogy egy nagybanki jogászból pékké avanzsált üzletember süti a főváros egyik legjobb kenyerét, talán gondolkodás nélkül a nemleges válasz jut eszünkbe. Azonban a Jacques Liszt egyik tulajdonosa és egyben kenyérsütője, Juhász Mihály, erre a gondolatra tökéletesen rácáfol.

2012-ben nyílt meg a belváros peremén, az Apáczai Csere János utca egyik legkedvesebb színfoltja, egyben Budapest egyik legjobb péksége, a Jacques Liszt [zsák liszt]. A név megtévesztő, hiszen a csapatban nyoma sincs francia szakembereknek, csupán a szójáték kedvéért kapta a hely ezt az elnevezést. Az olasz-magyar összefogásból létrejött sütöde napról napra megeteti a minőségi pékárura éhező szájakat, és emellett ellát több, első osztályú fővárosi éttermet termékeivel, köztük a Trattoria Pomo D’oro-t, Gastronomia Pomo D’oro-t és a Divin Porcello-t . A generációk óta közkedvelt magyar fehérkenyérért Misi, a pék felel, aki hobbi szintről mondhatni mesterire fejlesztette kenyérsütő tudományát. Az olasz oldalt Davide képviseli, aki finomabbnál finomabb cukrászkülönlegességekkel kápráztatja el az édesszájú nagyérdeműt. A kínálatban megtalálható minden, ami itthon alapfeltétel egy jó pékség működéséhez, mint az isteni kakaós csiga vagy az omlós sajtos pogácsa, ugyanakkor Olaszország kiválóságai is felsorakoznak reggelente a polcokon. Az utcára kiáradó, frissen sült ciabatta, grissini, focaccia, olívás és aszaltparadicsomos kenyerek illatának lehetetlen ellenállni. Ha az ember egyszer betér ide, alig várja majd a következő látogatást, hogy minél több finomságot megkóstoljon a hatalmas kínálatból.

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Apáczai Csere János utca 7.
Telefon: 06-30-428-2232
Facebook: www.facebook.com/jacquesliszt
Instagram: jacqueslisztbakery

Képek az étteremről

vissza az éttermekre vissza a gasztro főoldalra vissza a Gianni főoldalra


Powered by: Venturi · Szöveg és tartalom: Viczián Lili